Днес се открива Международният фолклорен фестивал Пловдив 2023. Той се провежда за 27-ми път. В пет поредни дни, от днес до 28-ми юли, сцената на Античния театър и парк „Лаута“ ще станат място на изява на едни от най-добрите майстори на фолклорни танци. Във фестивала всяка година се включват колективи от цял свят, демонстриращи незабравима феерия от цвят и ритми. Тази година участие ще вземат творци от Грузия, Гърция, Босна и Херциговина, Индонезия, Мексико и Полша, както и представители на България. Всяка вечер, с изключение на сряда от 17:30 часа, ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18:00 часа ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците от 20:00 часа. Сцените, на които ще се случи тазгодишно издание са две – на Античния театър и в парк „Лаута“. Входът за всички изяви е безплатен.

Програма по дни:

24.07. 2023 г. – Античен театър – Грузия, Гърция, Босна и Херцеговина, Индонезия, Мексико, Полша и „Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“- Пловдив.

25.07. 2023 г. – Античен театър – Мексико, Грузия, Индонезия, Босна и Херцеговина, ТС „Зора“ Танцов състав „Зора” към НЧ „Зора 1858”, гр.Дупница

26.07.2023 г. – Античен театър –  Самостоятелен концерт на „Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

В парк „Лаута“ в Пловдив – Индонезия, Мексико, Гърция, Полша и Грузия

27.07. 2023 г. – Античен театър – Гърция, Босна и Херцеговина, Индонезия и Грузия

В парк „Лаута“ в Пловдив – Полша

28.07. 2023 г. – Античен театър – Грузия, Гърция, Босна и Херцеговина, Полша, Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.