Ремонт на пътя Асеновград-Кърджали
Ремонт на пътя Асеновград-Кърджали

На регулярната си петъчна среща между представители на Агенция пътна инфраструктура и зам.-кмета на община Асеновград, инж. Стоян Димитров, относно ремонта на главния път за Кърджали, бе решено днес, 6-ти ноември, временно да се спрат ремонтните дейности. Причина за това е отбелязването на Архангелова задушница и очаквано големия поток на пешеходци и автомобили в района.

Хиляди хора ще посетят гробовете на свои близки починали, което допълнително ще натовари и затрудни преминаването по отсечката. Идеята е да не се движат тежкотоварни автомобили по околовръстното шосе в този ден, за да не се допусне пътен инцидент.

В неделя и понеделник изпълнителят ще работи по изграждане на отсечките от второстепенните пътища, които ще се свързват към основното трасе. Това са кръстовището с отбивката за село Мулдава, кръстовището с отбивката за Мулдавски манастир „Света Петка“, кръстовището с отбивката за язовир „Сушица“ и др.

Пътят ще бъде проходим при повишено внимание и шофиране с ниска скорост. Във вторник, 9-ти ноември, затворен за движение ще бъде пътният участък от с. Червен до кръстовището с околовръстния път на Асеновград. Движението в този ден ще бъде пренасочено през Поройна. Реорганизацията се налага поради полагане на финалния слой асфалт по отсечката.

Междувременно, пътят между Асеновград и Поройна е отворен за движение. Общинска администрация призовава шофьорите да преминават от там с ниска скорост и повишено внимание, с цел недопускане на инциденти.

По участъка започват ремонтни дейности и по трасето ще бъде разположена тежкотоварна техника. Отсечката няма да бъде затваряна за движение, докато не приключи асфалтирането до село Тополово, тъй като ще бъде използвана като обходен маршрут до завършване на ремонта по пътя Асеновград – Кърджали.