МВР
 
В ход е акция на полицията, която извършва засилени проверки за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества
Специализираната полицейска операция за проверки за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол или наркотици ще продължи до 20 март. Акцията се провежда на територията на цялата страна и е по линия на безопасността на движението по пътищата. Това съобщи Лъчезар Близнаков- главен инспектор от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.
Основен акцент е недопускането на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, както и шофиране от неправоспособни водачи. Екипите ще следят също така и за нарушения, свързани с неправилно изпреварване и неправомерно навлизане в лентата за насрещно движение.
Главен инспектор Близнаков обяви, че от началото на годината компетентните органи на пътна полиция са регистрирали общо 5683 пътно-транспортни произшествия, като при 288 от тях е установена употреба на алкохол.