ограничават движението

Въвежда се нова промяна за пътуващите по отсечката Асеновград – Кърджали. Това съобщиха от градската управа.

Поради извършване на ремонтни дейности, участъкът между селата Тополово и Новаково ще бъде напълно затворен за движение за моторни превозни средства. Ограничението се въвежда до края на тази седмица за времето от 08:00 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта.

По този повод днес бе проведена среща между заместник-кмета по строителството в града инж. Стоян Димитров, експерти от общината и представители на Агенция пътна инфраструктура (АПИ). От общинска администрация напомнят на шофьорите, които пътуват в района, че могат да ползват обходни маршрути. С цел да се избегне възникването на пътни инциденти, водачите се призовават да се движат с повишено внимание и ниска скорост, тъй като по ремонтираното трасе са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника.

Рехабилитацията на пътя Асеновград – Кърджали е една от най-големите инвестиции, които държавата влага на територията на асеновградска община, като ремонтът започна през февруари тази година. Към днешна дата дейностите се движат по изготвения предварително график. В това се увери инженер Стоян Димитров, извършвайки лично проверка на място на ремонтните дейности, за да проследи качеството на работа при изпълнението, където проведе среща с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).