След разширяване и ремонт на ул. „Матей Преображенски“ в Асеновград, която води към новия квартал Баделема 2, няколко къщи в участък под нея са заплашени от засипване с пръст и кал, както и от евентуално наводнение на дворове и изби в случай на проливен дъжд, тъй като не е направена подпорна стена и тротоар. За този случай сигнализира в ТВ САТ КОМ Ангел Ангелов, чиято къща е една от застрашените.

Ремонтът на улицата е приключил преди близо седмица, казва Ангел, но жителите на няколкото къщи, които се намират в участък под улица „Матей Преображенски“ се сдобиват с проблем.

„Наскоро копаеха за да разширят пътя за новия квартал, но натрупаха тук пръст, с която затвориха преминаването от едната уличка в другата (от ул. Черни Връх“ към „Матей Преображенски“, а ако завали проливен дъжд, струпаната пръст ще се свлече в дворовете ни и няма да можем да излезем от тях, ще ни зарови къщите, може би.“, казва Ангел Ангелов.

След проведен разговор по проблема в Общината, Ангел споделя, че не е оптимист, че скоро скатът ще бъде укрепен, а опасността премахната.

„Трите къщи сме много зле, ако може да се обърне внимание. По принцип се прави подпорна стена, тротоар и тогава улицата. Те сега фактически ще я правят два пъти улицата – сега я чакълираха, после ще копаят да правят подпорна стена, после тротоара. Всичко това наново. Харчат излишни средства.“

Хората и от трите къщи под улица „Матей Преображенски“ се надяват все пак пътят бъде укрепен, за да се избегнат евентуални инциденти и щети.