СК
СК "Хамон" на Националното първенство в Севлиево

С отличен старт започна годината за каратеките от Спортен клуб „Хамон“ Асеновград на първото за годината Национално първенство за мъже и жени за карате Шинкиокушин ката/кумите 2-ра дивизия, което се проведе в Севлиево в неделя.

Асеновградчани се представиха повече от отлично и завоюваха един златен медал, два сребърни и един бронзов. Златото грабна Венелина Симеонова, втори станаха Елена Каленицова и Атанас Иванов, а с бронз се закичи Джейхан Идриз.

Прекрасно се представиха също Александра Бабайкова, Стефан Карастоянов, Джанет Идриз и Свилен Биков, на които малко не им достигна да се качат почетната стълбичка, казват от спортния клуб.

Ден по-рано се проведе и съдийски семинар и Общо събрание на Федерация Българско Карате Шинкиокушин. От асеновградския спортен клуб „Хамон“, Атанас Иванов, Джанет Идриз, Джейхан Идриз и Свилен Биков успешно положиха изпит и получиха своето съдийско право. Те получиха възможността да съдийстват на състезанията на федерацията, като братята Джейхан Идриз и Джанет Издриз направиха и своя дебют на състезанието за мъже и жени в Севлиево.

Треньорът, сенсей Илхан Наимов, не скри задоволството си от факта, че в клуба има вече цели 5-ма съдии, нещо, което се случва за пръв път в 11-годишната история на клуб „Хамон“. За пръв път също, каза още той, имаме и толкова много участници при мъже и жени, както и толкова много медали.

Подготовката за първото за годината състезание за клуба беше ежедневна, тренираха и в събота и в неделя, пребориха се със себе си, с много несгоди, каза още Илхан Наимов. От психологична гледна точка, успехът на първото за годината състезание беше много важен, допълни той.

„Доволна съм. Най-доброто дадох и смятам, че това, което постигнах е заслужено.“, коментира националният шампион по карате шинкиокушин за мъже и жени, Венелина Симеонова.

„Чувствам се много добре и ще запомня това състезание с много добри спомени.“, каза сребърната медалистка Елена Каленицова.

„Доволен съм от това, което успях да покажа, макар, че винаги може да изикваме и повече, но това ще го оставим за следващото състезание.“, сподели Атанас Иванов, класирал се също на второ място.

„За първи път се състезавам по ката, досега винаги съм се състезавал по кумите, но съм много доволен от моето представяне. Приятно съм изненадан от другата състезателна страна на карате. За победата трябва да има постоянна тренировка и силен дух.“, каза Джейхан Идриз, спечелил бронза за клуба.

Неговият брат близнак – Джанет Идриз пък имаше възможността да открие състезанието и да спечели първата среща. Той не успя да се класира за медалите, но пък има хъса на следващото състезание да се представи още по-добре.