Благотворителна гала вечер по ММА се проведе снощи в спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В нея участие взеха състезатели от цяла България, че дори и от Македония. Организаторите разказаха, че подобно събитие се провежда за първи път на пловидвска сцена и вярват, че то няма да е последното и даже има тенденция да стане традиция. На тепиха бяха представени няколко истински напрегнати срещи. Състезаваха се 18 бойци в девет различни категории. Българи станаха шампиони във всеки един от двубоите.
   Бойците Виделин Видев и Сюрен Борисов от пловидвски клуб по ММА бяха дебютанти на подобен род състезание. Те представиха уменията си и защитиха честта на треньорите и клуба си. Видев и Борисов споделиха за ТВ САТ КОМ, че победата им е коствала много труд, усилени тренировки, психическа подготовка и ежедневно напрежение. Видев и Борисов разказаха, че и занапред, във всяко едно състезание, ще се борят за победа. Треньорите на двамата пловидвски бойци, Иван Запрянов и тайландецът Бони, бяха изключително горди от своите момчета и обещаха, че техните състезатели ще продължават да жънат успехи и победи. „Това са хората, които ни направиха победители!“, споделиха, от своя страна, съсезаателите.
   Интересът на публиката също бе огромен. Залата бе препълнена. Близки и приятелли силно подкрепяха своите вафорити, крещейки  имената им и наставлявайки ги. На гала вечерта по ММА в пловдивската спортна зала присъстваха, като официални гости, много известни личности. Никой, обаче, не забрави каква бе главната цел на провеждането на зрелищната среща. А именно- благотворителната кампания за болния от левкемия баскетболист Васил Бамбурски. Всички гости в залата, публиката и участниците, всички те бяха обединени от една кауза и я подкрепиха. Организаротите на галата обещаха, че събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Бамбурски.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова