Някои от вас със сигурност познават Дани – тя е начален учител в ОУ „Отец Паисий“, Асеновград. През януари Дани се разболя внезапно и след 2 тревожни седмици и усилията на много лекари, тя беше диагностицирана с рядък и животозастрашаващ синдром на кръвта.

За щастие, единственото надеждно лечение – плазмафереза, е налично и в България. За него обаче се оказва, че са необходими количества кръвна плазма от десетки, а често дори стотици кръводарители, каквито количества в българските кръвни центрове не се отпускат. Това е възможно само чрез спешна широка кампания за кръвонабиране.

В тази връзка горещо молим всеки от вас и вашите приятели, който има възможност да дари кръв, да ни помогне да спасим Дани!

Дарението е бързо, безопасно и е разрешено за всеки човек между 18 и 65 години.  В Асеновград е възможно всяка втора и четвърта сряда на месеца (12 и 26 февруари 2020) между 8:30 и 12:30. В Пловдив може на няколко места и всеки ден. За повече информация: www.rcth-plovdiv.com

Важно е при кръводаряването да се посочи цялата следна информация:

Дарение за: Йорданка Алешанова, лекуваща се в УМБАЛ „Св Георги“, гр. Пловдив, Неврология. Кръвта е за плазмафереза за лечение на синдром на Мошковиц (ТТП)

 

С топли благодарности,

Семейството на Дани