Почетно откриване на мото сезон 2016 ще стартира утре пред хотел „Сани“ в Асеновград в 12:30часа. Това съобщават от Мотоклуб Торнадо. За поредна година рокерите ще открият сезона на Първа пролет с шествие до Бачковския манастир.

По програма асеновградските мотобратя ще изчакат групата от Пловдив, след което заедно, както всяка година, ще потеглят към Бачковския Манастир. Там любителите на моторите ежегодно палят свещи за безавариен сезон и получават благословията на игумена на манастира. По стара традиция рокерите ще запалят по две свещи в манастира – за себе си и за мотора.

Във връзка с шествието се очакват затруднения и временни промени в организацията на движението в  Пловдив за периода от 12.30 ч. до 13.30 ч. по бул.”Васил Априлов”, бул.”България”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” , бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе. 
За времето от 13.30 ч. до 18.30 ч. са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир, съобщават от МВР.
Полицията призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения на трафика по посочените маршрути.