Красиви стихове за Асеновград, за Асенова крепост и разбира се за Кирил и Методий рецитираха ученици от асеновградската гимназия, носеща името на Светите братя, в приземието на църквата при крепостта „Света Богородица Петричка”. Поводът бе празникът, посветен на създателите на славянската писменост, и навършването на 127 години от създаването на учебното заведение.

  Гергана Тоскова – начален учител в СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, сподели, че идеята патронният празник на училището и неговата годишнина да се отбележи, освен в самото учебно заведение, така също и на емблематичното за Асеновград място – Асенова крепост, с рецитал, е един своеобразен урок по родолюбие.

  А директорът на СОУ „Св. св. Кирил и Методий”  Мая Краева отправи пожелание към възпитаниците на асеновградската гимназия – преди всичко да бъдат здрави, да продължават традициите на училището и никога да не го забравят.

  А освен, че изнесоха прочувстен рецитал, специално за празника на Светите братя Кирил и Методий учениците бяха подготвила и мултимедийна презентация, целяща издигане имиджа на училището.