Днес стартира „Ваканция в библиотеката 2016”, която се организира за 6-та поредна година. Конкурси, игри, творчески работилници и множество други забавления са подготвени за децата, които ще се включат в лятната програма в Градската библиотека. Някои от участниците споделиха с нас, че се записват за първи път, докато за други това е поредното им участие в летните занимания.

  Директорът на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” Милена Марковска поздрави всички присъстващи на откриването на програмата и ги увери, че им предстои голямо лятно забавление, след което ги подкани да се представят, за да се сприятелят още по-лесно. Така стана ясно, че сред тазгодишните участници има такива от различни краища на страната, които прекарват ваканциите си в Асеновград. Някои от тях споделиха, че са от София, други – от Бургас. Оказа се, че дори има деца от Македония.

  Така през лятната ваканция в Асеновград освен да играят навън, децата имат възможност всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа да вземат участие в най-разнообразни полезни и интересни занимания, както и да изразят себе си и да покажат талантите си в различните конкурси.