Община Асеновград стартира реализацията на проект „С аромат на канела”. Той е финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/ към Министерството на образованието и науката и е на стойност малко над 7 хил. лв.

 Проектът бе представен от зам.-кмета на общината инж.Мария Вълканова. Тя обясни, че основната му цел е да спомогне за интергацията на деца от  етнически произход, които живеят и се обучават в с. Боянци,  чрез включването им в различни социокултурни мероприятия и прояви.

Проектът стартира през месец октомври и е с времетраене 9 месеца. В него ще бъдат включени 30 деца от 2 до 8 клас, ученици на ОУ „Проф.Асен Златаров“- с. Боянци, които не посещават редовно учебни занятия, имат голям брой неизвинени отсъствия, семействата им имат нисък социален статус, имат извършени противообществени прояви или престъпления. 

В рамките на проекта е предвидена реализацията на уъркшоп, семинар,  коледен базар и карнавал, а от следващия месец по проекта започва работа детска работилница „Весели муцунки”