С табели в ръце „Подкрепяме Комплексния онкологичен център и управителя му”, „Да спасим лекарите, които спасяват човешки животи” и др. подобни, днес медици от Пловдив и пациенти на онкоцентъра се събраха пред сградата на Общинския съвет. Те изразиха подкрепата си към персонала и по-специално към управителя на т.нар. КОЦ д-р Красимир Вальов и на самата сесия, на която се разглеждаше предложението за прекратяване на договора за управление на началника.   Думата взеха  и пациенти, които са се лекували в онкоцентъра, и изказаха своята благодарност към медиците там

  Особено емоционален в своето изказване бе и кметът на Пловдив Иван Тотев, който потвърди, че върху него се оказва натиск относно скандала с онкологичния център, но той няма да се поддаде.

  Така след часове, изпълнени с разисквания дали д-р Красимир Вальов трябва да бъде отстранен от длъжност, стана ясно, че той сам е подал оставка поради здравословни причини. И макар че част от съветниците призоваха тя да не бъде приета, гласовете за освобождаване на Вальов бяха 34 „За”, 11 „против“ и 4-ма „въздържал се“. Марияна Янева бе определено да изпълнява временно длъжността управител, предложена от самия вече бивш началник д-р Вальов.

   Повече от разгорещения дебат по темата в Общински съвет Пловдив  гледайте тази вечер от 20:30 часа по телевизия ТВ САТ КОМ.