Не са малко хората в Асеновград, които остават верни на живия огън и продължават да се отопляват на дърва през зимата. Тези хора организират семейния си бюджет така, че още през лятото да се снабдят с горивни материали. Васил Борнаров, търговец на горивни материали сподели, че се е увеличило търсенето от страна на клиенти, които са решили през поредицата много студени дни да заменят климатиците с печки на твърдо гориво.

Той обясни, че поради обилния снеговалеж и образувалата се дебела снежна покривка достъпът до дърветата, предназначени за сеч е ограничен и допълни още, че ситуацията за всички потребители е усложнена, защото тези, които са си закупили дърва още през лятото не са очаквали такава тежка зима и запасите им са на привършване.

Информацията за недостиг на горивни материали ни бе потвърдена и от други фирми, които се занимават с търговия и доставка на дърва за огрев.

Прогнозите на г-н Борнаров не са много обнадеждаващ, той уточни, че ако има голям сняг, доставки на дърва за огрев няма да има.