Повишил ли се е стандартът на живот на асеновградчани или просто вече ни омръзна да се оплакваме,  но повечето местни жители, с които разговаряхме, приемат спокойно по-високите сметки за електричество, което трябва да платят този месец.  Голяма част споделиха, че е нормално, предвид ниските температури, да плащат повече пари за ток. 

Има и такива обаче , които негодуват. Наш зрител ни изпрати копие от фактурата си за последния отчетен период  – 19.12.2016-18.01.2017 г. , която е в размер на 332,64 лв. с ДДС. Той отоплява само две стаи – едната с климатик, другата с радиатор, използва пералня, два телевизора, бойлер и готварска печка. В жилището живеят трима души , които разполагат с месечен бюджет от 650 лв. При това положение те са в недоумение, как ще преживеят до следващата пенсия и заплата.

В разговор с Крум Косев -говорител  на ЕВН, стана ясно, че от началото на годината не се е увеличил броят на подадените жалби от високите сметки за електричество, спрямо други периоди. Косев припомни и възможността, клиентите, които не могат да платят сметките си наведнъж, могат да го направят чрез разсрочен вариант.