Значимо спортно събитие предстои за Асеновград през следващия уикенд. На 11 и 12 ноември градът ни ще събере най- престижните родни клубове по спортна аеробика в спортна зала „Асеновец”, научи ТВ САТ КОМ от Димитрина Касабова- Къндева, председател на Българския съюз по аеробика. Спортната аеробика е спорт, в който България има големи традиции , силни състезатели и големи успехи, но не е много популярен в страната. Ето защо нейната цел е популяризиране на този спорт в големите и малки градове на страната. С популяризирането в малките градове нейния първи избор е родния й Асеновград.Тук Димитрина Касабова за първи път се докосва до спорта чрез Виолета Стамболийска, нейния първи треньор.

В държавният шампионат по спортна аеробика за деца, юноши и девойки с домакинство Асеновград ще вземат участие участници от Кюстендил, Пловдив, Хасково , Самоков и други градове.Това е последното за годината състезание, уточни Касабова.
Шампионатът ще започне в събота в 11 часа, когато е откриването му. Квалификациите ще започнат в 11. 20 часа и ще продължат до 18 часа. На следващия ден- неделя, 12 ноември, от 11 часа ще започнат финалите., които ще се проведат до към 16 часа, уточни от Димитрина Касабова- Къндева.