През август миналата година в кв. „Лозница” или в така наречената ромска махала на Асеновград бе открита полицейска приемна. До решението там да бъде обособена такава се стигна след множеството протести от страна на асеновградчани срещу нападението на роми над деца от клуба по гребане „Асеновец”. Тогава бе уточнено, че трима полицейски служители ще работят в приемната и ще дежурят денонощно, обеща се да бъде изградено и видеонаблюдение за по-голям контрол. За изграждане на полицейската приемна Общински съвет – Асеновград отпусна значителна сума пари в размер на 27 хил.лв. Но след гръмките обещания месеци по-късно ние получаваме все повече сигнали, че въпросната приемна не функционира както се очакваше. Правим проверка на място няколко пъти, но все без успех остават опитите ни да открием там полицейски служител, няма и поставено работно време, затова питаме жители на квартала какви са техните наблюдения. Не е ясно защо обаче те се притесняват и отказват да застанат пред камерата ни, но споделиха, че много рядко са виждали униформени в приемната.
Така още през изминалата седмица отправихме запитване към ОД на МВР Пловдив за  повече яснота по въпроса. Все още очакваме официален отговор, но по първоначална информация става ясно, че полицаи патрулират в ромския квартал и по определен график посещават приемната. След като изпратихме запитването пък живеещи в квартала споделиха, че през последните дни има по-засилено полицейско присъствие.
Какво ще бъде официалното становище на органите на реда по въпроса с полицейската приемна в Асеновград предстои да разберем.