Не за първи път Асеновград се включва в инициативи за събиране на капачки, които се предават за рециклиране, а събраните средства се даряват за благотворителност.  В кампанията „Капачки бъдеще” този път активно участие взеха възпитаниците на ДГ „Дружба”.

Мария Русева-възпитател в детската градина, сподели, че идеята е възникна спонтанно, но както деца, така и техни родители, взимат активно участие в реализирането и.
Малчугани от всички групи на детското заведение се включват не само в събирането на капачки, но и в изготвянето на тематични рисунки, свързани с благотворителната идея.

Радостина Бозукова-възпитател на най-малките, разказа за големия интерес на малчуганите и уточни, че те много добре разбират каква е целта на кампанията.
Утре в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще бъде представена изложба на рисунките, изработени от децата от ДГ „Дружба“, в подкрепа на каузата. А сборният пункт в града, където продължават да се събират капачки за кампанията „Капачки за бъдеще”, също е Градската библиотека. Те се събират всеки работен ден между 08:30 ч. и 18:00 ч. Крайният срок за предаването им и е 13 април. Със средствата, събрани от предаването на капачките за рециклиране, ще бъде закупен кувьоз за болницата в Чирпан.