Групата на ГЕРБ в ОбС Асеновград ще внесе възражение до областния управител относно гласуваната  на сесия на местния парламент промяна в инвестиционната програма на Общината. Това заявиха в съобщение до медиите от Пресцентъра на ГЕРБ за област Пловдив.

 Във възражението си  съветниците от ГЕРБ в Асеновград  ще настояват да бъде отменено решението, тъй като според тях, то е взето при манипулиран вот.

„Промяната в бюджета беше подложена на гласуване 2 пъти – при първия гласуваха 16 души, което не е достатъчно, за да мине предложението”, се казва във възражението.

„При повторното гласуване се оказа, че са преброени гласовете на 17 съветника”, това обяснява председателят на групата на ГЕРБ Костадин Яков.

Заради съмнения, от ГЕРБ  поискаха разпечатка и от която  става ясно, че за гласувал е посочен колега, който не е в залата, допълва още Яков.

Възмутени от манипулацията, от ГЕРБ напуснаха демонстративно зала 601, както ви показахме преди ден.

Във възражението си до областния управител от ГЕРБ пишат още, че считат , че управляващото мнозинство от БСП, СДС, ДПС, НДСВ в Асеновград за пореден път  са демонстрирали  безпардонно отношение към гражданите на Общината.

„Да манипулираш гласуване по най-важната точка от дневния ред в една сесия е не само в разрез с нашите политически принципи за прозрачност, но и управленска и човешка непочтеност”, категорични са от ГЕРБ Асеновград.