Около 300 са издадените фишове за неправилно паркиране от служители на дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи” от началото на годината. Само за първото тримесечие наложените глоби са 270, уточни за ТВ САТ КОМ управителят на общинския инспекторат Нуретин Тасим.
Глобата, която се налага на шофьорите, паркирали своите автомобили на забранените за това места или незаплатили престоя в т.нар. синя зона, е в размер на 15 лв. Тя може да бъде заплатена на място в офиса на „Инспекторат, паркинги и гаражи”, което няма да натовари санкционираните със заплащане на допълнителна такса за превод, каквато ще им бъде начислна ако извършат плащането по банков път. С този факт обаче изглежда, че не са наясно по-голяма част от глобените, тъй като пред офиса на инспектората обикновено няма чакащи за плащане на глоби, въпреки че така те биха спестили и от своето време, като избегнат традиционните опашки в банката.
Нуретин Тасим припомни и че зоната за платено паркиране функционира, независимо дали има служител, който да събира таксата от 1 лев на час. В случаите когато няма такъв, шофьорите трябва да заплатят престоя на автомобила си чрез SMS, за да не им бъде поставена скоба и съответно да бъдат глобени.