С още един хипермаркет може да се сдобие Асеновград. Фирмата-кандидатка да го построи е избрала  мястото на сегашния кооперативен пазар. 

На изнесен семинар немската фирма „Терракон” ООД представи своето предложение пред общинските съветници на града.  В  презентацията си немските инвеститори предлагат да изградят хипермаркет и нов общински пазар в Асеновград. В материалите, с които се запознаха съветниците и журналисти, става ясно, че ако Община Асеновград обяви на търг терена, на който се намира общинският пазар, фирмата е готова да го закупи и да построи на него хипермаркет. От „Терракон” обещават, че с откриването му ще се осигурят от 80 до 120 работни места и също така, че ще се подобри инфраструктурата в района на магазина.

Хипермаркетът ще е на водеща верига в Европа с богат асортимент от качествени стоки на най-ниски цени, твърдят инвеститорите, като не пожелаха да кажат за коя от веригите хипермаркети става дума. 

Инвеститорите обещават  още да изградят нов, съвременен пазар на ул. „Иван Вазов”, в непосредствена близост до настоящия и да го предоставят безвъзмездно на община Асеновград. Строителството му ще бъде извършено за шест месеца, като на новия пазар също ще има маси за плодове и зеленчуци и за промишлени стоки, павилиони, магазини, даже и фонтан до пейките за отдих. От новопостроеният пазар общината ще продължи да получава приходи от наем, заявиха представителите на немското дружество.