Още съвсем малко време остава на студентите и работодателите, които искат да се включат в проект „Студентски практики“ – Фаза 1. Те могат да напрявят това до средата не месец юли, информират от МОН. От практическо обучение, което е в рамките на 240 часа и отнема средно около два месеца могат да се възползват студентите от 48 висши училища в страната.
Над 100 000 са регистриралите се за участие, като 81 000 са студенти, от които – на 44 хиляди младежи със сключен договор за провеждане на практическо обучение, а над 40 хиляди вече са завършили своя стаж, посочват от образователното министерство.
Възпитаниците на пловдивския университет са едни от активно участващите в проекта, заедно с представителите на Софийския университет , УНСС, Югозападния и Великотърновския университет. Сред направленията с най-много регистрирани студенти са икономика, педагогика, право, медицина и др.
Проект “Студентски практики“- Фаза 1 приключва на 29 септември 2018 г. Той се изпълнява от Министерството на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове и цели да се увеличи практическата насоченост на висшето образование, както и да се засили гъвкавостта на завършващите спрямо динамиката на пазара на труда