Истински празник бяха организирали днес в Районна служба пожарна безопасност и защита на населението Асеновград по повод „Седмицата на пожарната безопасност” и професионалния празник на пожарникаря, който отбелязваме утре, 14 септември. По интересен и същевременно полезен начин бе представена техниката в пожарната и бяха проведени традиционните демонстрации. Разбира се най-много се забавляваха децата. Част от тях споделиха с нас, че имат родители или други роднини, които работят в районната служба в Асеновград и самите те, по пример на по-възрастните, искат също да станат пожарникари. 8-годишният Йордан Боруков дори се бе подготвил специално за празника и рецитира стихотворение, посветено на пожарникарите и тяхната отговорна професия.
Освен атрактивните демонстрации, на които станаха свидетели всички присъстващи, специално за децата бяха подготвени и други изненади, като възможността да облекат пожарникарска униформа, да видят пожарните автомобили отвътре и да усетят сами как огнеборците се борят с пожарите.
По традиция за празника бе подготвен и курбан, чийто майстор-Николай Ангелов е дългогодишен служител в районната служба.

Повече от Деня на отворените врати в асеновградската противопожарна служба гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа, както и утре в рубриката ТЕМА ОТ ДЕНЯ, веднага след новините.