С издигането на националния флаг, под звуците на химна, започна първият учебен ден в ОУ ”Христо Ботев”. Дворът на учебното заведение бе пълен с развълнувани деца, техните родители и преподаватели. Малки и големи ученици чакаха с нетърпение отново да прекрачат прага на своето школо, да се срещнат с приятели, да споделят как са прекарали лятната ваканция и да научат от своите учители какво ги очаква през новата учебна година. Разбира се днешният ден е най-специален за първокласниците, които, макар и малко притеснени, изглеждаха изключително щастливи и сигурни, че им предстои нещо много интересно.

По повод празника поздравителен адрес от кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов прочете Ваня Костадинова директор Дирекция „Управление на общинските активи и транспорт“ към Общината.

Директорът на ОУ ”Христо Ботев” Лилия Венева не пропусна да поздрави всички ученици днес, както и да посочи, че първият учебен ден тази година съвпада с празника, на който почитаме Вяра, Надежда и Любов.

57 са първолаците тази учебна година в ОУ”Христо Ботев”. 506 е броят на всички ученици, които ще се обучават в асеновградското учебно заведение.