Асеновград отново ще се посрещне престижния кинофорум София Филм Фест чрез неговата пътуваща програма. Събитието се осъществява в партньорство с Община Асеновград и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas. В рамките на два дни зрителите ще гледат шест интригуващи творби на киното. Домакин е отново НЧ „Родолюбие“.

Програмата на фестивала ще започне днес, 4 май, от 11:00 часа с италианското заглавие на режисьора Паоло Вирдзи „Лудетини”. Филмът разказва за две дами, настанени в психиатрична клиника в Тоскана. Животът ги събира по случайност, те не се поколебават да грабнат шанса да избягат заедно и се оказват в приключение, което ще промени съдбата им завинаги. Този филм завладя сърцата на киноманите благодарение и на страхотните актриси Валерия Бруни Тедески и Микаела Рамацоти.

В същия ден от 17:00 часа, киномаратонът продължава с едно от най-новите български заглавия „ИРИНА“ – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя – уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш.

Специален гост на прожекцията ще бъде актьорът Красимир Доков, когото зрителите ще видят във филма в ролята на чичо Варлаам. Той ще бъде на разположение за разговор с публиката след края на прожекцията.

Последната прожекция в първия фестивален ден започва в 19:00 часа – с филма „ДИВАТА КРУША“, на който България е една от държавите копродуценти.

 На 5 май (неделя) ще очакваме малки и големи в 11:00 часа в залата на НЧ „Родолюбие“, за да гледаме заедно детската анимация – „ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА СЕВЕР“ на режисьора Реми Шайе.

Прожекциите продължават в 17:00 часа с още едно българско заглавие – „ЖАЖДА“ на режисьорката Светла Цоцоркова, с участието на актьорите Васил Михайлов и Ивайло Христов.

Третото издание на София Филм Фест на път в Асеновград ще завърши с филма носител на „Златна Палма“ от КАН’18 – „ДЖЕБЧИИ“ точно в 19:00 часа.

Вход СВОБОДЕН за всички прожекции!