Асеновградчанин, живеещ на ул. „Райна Княгиня” в кв. Горни Воден, сигнализира за подпочвени води в гаражните и избените помещения на имота му. Горноводенецът Костадин Попов се опасява, че възникналият теч може да застраши основите на къщата му.

Мъжът каза, че по новогодишните празници обилен теч се е изливал по наклона до дома му, замръзвал е на сутринта и е създавал опасност някой да се подхлъзне и нарани. Затова той, заедно със свой съсед, са изкопали наблизо канал, през който водата да преминава. „Проблемът не е от сега, той е от 5 месеца, наложи се да поставя помпа, за да може водите да бъдат отвеждани някъде“, разказа Попов.

От местното ВиК дружество ни увериха, че са запознати с проблема и са направени опити за неговото решаване. На три места са извършени изкопни дейности, водата е била спирана, но течът не е преставал. Това дава основание, че водите най-вероятно са подпочвени и не са част от ВиК мрежата, поясняват от дружеството.

От градската управа коментират казуса, че при подобни ситуации, собствениците на имота имат ангажимент сами да се справят с проблема, защото случаят касае частна собственост. Наш екип научи за още два случая с възникнали подпочвени води в избени помещения на други две жилищни сгради в града-едната в кв. Свети Георги, другата в къща в кв. Изток. И там живущите към момента се справят с проблема с поставянето на помпи.