12 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на случаите става 276. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.
Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени, както следва: три в Бургас, четири в Пловдив, четири в Инфекциозна болница, София, и един в Кюстендил.
Относно новите случаи в Пловдив, Областният управител Дани Каназирева съобщи, че по данни на РЗИ,  не става въпрос за служители на здравната инспекция, а за взети три амбулаторни проби, които РЗИ транспортира до лабораторията в Стара Загора. По информация на директора на РЗИ д-р Ваня Манчева вече се прави епидемиологично проучване. Относно другия случай в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, също съобщен тази сутрин от Националния щаб, екипът на РЗИ е вече в болницата и след уточняване на епидемиологичната ситуация ще се вземат съответните мерки.

До момента  в страната са извършени 6454 лабораторни изследвания по метода PCR, уточни генерал Мутафчийски.

Със 7473 легла, които да обслужват болни с коронавирусна инфекция, разполагат лечебните заведения  у нас. От тях 1137 са в болниците в София. Интензивните легла са общо 1347, като 518 от тях са в столичните болници, посочи още началникът на ВМА.