От 21 нови положителни проби за Ковид 19 в пловдивско има регистрирани два случая с медицински лица –лекари от УМБАЛ“ Пълмед“- неврологично отделение. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целият персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби. Сред останалите има още един футболист на 23 години от Локо Пловдив с положителен тест за коронавирус. Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата. Има нови три случая на абитуриенти , както и момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък. Един мъж е дал положителна проба след ваканция на морето, като съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.
Вчера и областният управител Дани Каназирева даде проба за изследване с PCR тест за COVID-19 и резултатът е отрицателен. Тя заяви, че е нямала притеснения, но го е направила най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с нея. От нейните думи стана ясно и че се взимат допълнителни мерки, които да важат за пловдивска област. Например в определени обекти, като Античния театър, както и на всички провеждани мероприятия на закрито, заемането на местата да не надвишава повече от 1/3, отменят се и съборите.

93 са свободните легла в болниците, а хоспитализираните са 84, допълни още Дани Каназирева. Общият брой на болните в областта е 339.