Пожар изпепели днес 340 кв.м. покривна площ, в с. Боянци. Огънят в кравефермата погълна и 2500 бали сено и люцерна, изгоряха и 7 телета, които не хората не успяха да спасят, казаха от Районна  служба пожарна безопасност и защита на населението в Асеновград. Други 5 животни са били спасени.

Пожарникари от Асеновград и Пловдив гасиха с часове, до следобед, горящите бали и покрива, но спасиха и съседните къщи. Все още причината за възникналия пожар се изяснява, образувано е досъдебно производство, води се следствие.

В спасяването на животните в пожара, възникнал около 12:00 ч.  на обед са се включили и местни от селото, които са спасявали животните. Те влезли на помощ при животните, но кравите и телетата са били вързани със синджири, а пушекът вече е бил много в помещението, което е попречило за спасяването на всички животни, разказаха хората.

Щетите са големи, а идва зима, апелира Илия от Боянци, към всички, които биха могли да помогнат на фермерите, които понесоха големи щети от този пожар, да го направят кой с каквото може – с фураж, със слама, защото всичко изгоря