Над 150 мъже и жени на възраст 60+ се включиха в проекта „Всеки може“ на Национално сдружение за единство и партньорство, финансиран от Община Пловдив. Участниците създадоха красиви арт творения по метода нейро- или неврографика. Това е графичен метод за трансформиране на съзнанието, който се приема не само като уникална рисунка, но и като невербално общуване с тялото. хората от златната възраст работиха върху темата „Как да бъда полезен на себе си и околните“. По време на рисуването се цели успокояване на ума и решаване на житейски проблеми , което превръща работата на художника в психотерапевтичен процес. Меглена Костова, лицензиран преподавател по неврографики сподели с нас своята удовлетвореност от работата по проекта. Тя заяви, че е изключително доволна от резултатите, които са постигнали участниците в него.

Росица Лекова, Ръководител на пенсионерския клуб в район Централен, посочи, че това занимание е било голямо разтоварване за хората, включили се в проекта, а също така и за нея самата.

През трите дни на рисуване екипът на проекта посети възрастни хора в пловдивските райони „Север“, „Тракия“, „Прослав“,“Ценрален“, както и групи на хора с физически увреждания. Всички те, освен че се забавляваха и докоснаха детето в себе си, създадоха творби, достойни за изложба, поради което бяха подредени в такава.