Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.” в община Асеновград се удължава до края на октомври. Броят на потребителите се запазва на 200, а продължителността на проекта е 126 работни дни.

Общият размер на средствата е 73 080 лева. От тях за храна се ползват 63 000 лева, а останалите 10 080 лева са отделени за транспортни разходи, съпътстваща подкрепа, режийни, консумативи.

Чрез този  проект община Асеновград предоставя топъл обяд и до дома на уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация заради извънредната ситуация, във връзка с COVID-19 са в затруднение да осигурят сами прехраната си. Освен осигуряване на „Топъл обяд“,  на целевата група се оказва допълнителна подкрепа със  закупуване на хранителни и други продукти от първа необходимост, със средства на лицата или с други средства, различни от тези по програмата.

Финансирането на проекта „Целево подпомагане с топъл обяд в община Асеновград – 2020 г.“ е осигурено от Агенция „Социално подпомагане“

Подкрепа се оказва и на хора над 65 г., без доходи или с доход под линията на бедност, живеят сами без близки, които да се грижат за тях и не са в състояние сами да осигурят прехраната си. От „Топъл обяд“ могат да се възползват и лица, които поради възрастта си и трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.