Над 1000 водачи и близо 200 пешеходци са проверени на територията на пловдивска област в хода на проведена акция, свързана със спазването на светлинните сигнали на светофарните уредби. Само в рамките на четири часа са установени 59 нарушения от водачи, преминали на червен светофар, посочват от МВР. Неспазването на Закона за движение по пътищата от страна на пешеходци пък, заедно с нарушенията спрямо тях от водачи, са 54 на брой. И днес в Асеновград не липсваха нарушители, но като че ли повечето от тях бяха пешеходци, пресичащи или на червено, или на нерегламентирани за това места.
Преди дни 48-годишна пешеходка пострада леко при пътен инцидент на територията на Асеновград. При движение по улица „Васил Левски“ 43- годишна жена зад волана, приближавайки пешеходна пътека, отнема предимството на преминаващата пеша и в резултат последната получава охлузни рани. На мястото на произшествието е извършен тест за употреба на алкохол на причинилата инцидента, който е отрицателен.
А в рамките на провелата се операция са констатирани и редица други нарушения на пътя – използване на мобилен телефон по време на управление на автомобил, липса на редовни пътни документи, хора в колата без обезопасителни колани, неизползване на светлини, неспазване на пътни знаци, неправилни маневри, спиране и престой на забранени за това места и много други.
В Асеновград е образувано и едно бързо производство за притежание на наркотични вещества, допълват още от полицията.