През септември миналата година стартираха ремонтните дейности в последната останала необлагородена Зона 5 в квартал „Запад”. През октомври работата за кратко бе спряна, което притесни живеещите там.
Хората се опасяваха, че ако не се работи по време на зимния период и всичко остане разкопано, достъпът до домовете им ще бъде възпрепятстван. В крайна сметка работния процес бе възстановен и оттогава до този момент в зоната се работи активно, дори понякога през почивните дни. Може би причината е и че първоначално обявеният срок за приключване на ремонта бе края на 2020 г., след това края на януари, който сега наближава.
Днес се довършваха тротоарите, работници поставяха и огражденията на една от спортните площадки, а новите места за игра на децата в тази част от квартала също са почти завършени. По повод крайния срок на дейностите трябва да отбележим, че тези, свързани с озеленяването ще се извършват спрямо подходящите метеорологични условия.
Припомняме и че паралелно с работата по тази зона, следваше да бъдат отстранени и множеството констатирани нередности по вече завършените обекти в останалата част от кв. „Запад”. Повечето от тях обаче все още са налице.