Преди 3 години стартира проектът за облагородяване на асеновградския квартал „Запад”. Благодарение на него тук бяха изградени 14 детски площадки, които в началото изглеждаха повече от добре. Най-голямата, намираща се в началото на квартала, бе особено привлекателна с множество разнообразни съоръжения – люлки, пързалки и катерушки. За съжаление оттогава неведнъж сме Ви показвали как тези площадки буквално се рушат. Днес сами се убедихме, че част от съоръженията са наистина опасни за децата. Въпреки това площадката привлича хора и от други части на града, които я посещават заради огромната разгърната площ за игра.

Но това не е единствената площадка в квартала, която вече не прилича на нова. Друга такава, изградена по същото време, към днешна дата вече е в окаяно състояние. Тук днес дори преди обяд нямаше нито един посетител и разбираемо защо – на пръв поглед правят впечатление счупените части, някогашното мостче, което сега е неизползваемо, и най-вече мръсотията по съоръженията. За съжаление дървото над центъра за игра способства за това. То почти не прави сянка от страната на площадката, но птичките, които живеят на него, допринасят за получаването на такава не е особено привлекателна картина.
От Община Асеновград заявиха, че всичко, което е необходимо, за да бъдат ремонтирани детските площадки в кв. „Запад“, ще бъде изпълнено. Засега не може да се каже в какъв срок ще се случи това. Дотогава родителите на малките деца следва да бъдат внимателни, а на по-големите – да ги посъветват да не използват съоръженията, създадени за малчуганите.