11.7 C
Асеновград
вторник, 1 октомври, 2024

Дневник 20.09.2021

-

  • За периода 18-20 септември регистрираните в Пловдивска област с Ковид 19 са общо 266-ма. От тях в болници се лекуват 63-ма пациенти, а на домашно лечение са 202-ма.
  • От утре ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители.
  • Преди началото на отоплителния сезон асеновградчани активно търсят и закупуват дърва за отопление. Това показа проверка на ТВ САТ КОМ в обекти, предлагащи дърва за огрев. Има ли покачване на цената на дървата спрямо миналата година.
  • Днес започна кампанията по раздаване на хранителни продукти на нуждаещи се, която БЧК осъществява като партньор на Агенцията за социално подпомагане. 15 вида продукти от първа необходимост се раздават на социално слаби граждани, деца в риск и др. Кампанията стартира едновременно във всички области в страната, както и в Асеновград.
  • Изцяло ремонтиран е дворът на НЧ „Св. преп. П. Хилендарски“ в Асеновград, съобщават от Общината. Благодарствено писмо за ремонтните дейности, извършени в срок, е получила градската управа от читалището. В него те посочват, че дворът в този си вид побира повече хора и дава възможност за провеждането на различни културни събития.
  • Уличен Ретро фестивал „30-те години на ХХ век в Асеновград“ се проведе миналия уикенд. Това бе второто издание на феста, като началото бе поставено през септември 2020 г. Всяка вечер от 17:30 до 19:00 ч. дворът на НЧ „Св.преп.Паисий Хилендарски” се преобразяваше в картини от  30-те години на миналия век.
  •  До края на седмицата четири културни събития ще бъдат представени пред асеновградска публика, всички те са част от програмата „ЕСЕННИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА 2021 Г.“
- Advertisment -

Must Read

Започна новата учебна година в неделното училище „Благонравие“

През 2022 г. в храм „Св. Атанасий“ в Асеновград отвори врати неделното училище по вероучение „Благонравие“.  Новата учебна година в училището бе открита тържествено...