11.7 C
Асеновград
вторник, 1 октомври, 2024

Дневник 24.09.2021

-

  • Продължават интензивните ремонтни дейности на пътя Асеновград- Кърджали. На какъв етап е дейността по рехабилитация на пътя и как ще бъде организирано движението през почивните дни и следващата седмица, обяви зам. –кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.
  • Пътен инцидент на Асеновградско шосе стана днес, малко преди 10 часа. От ОД на МВР Пловдив съобщиха за ТВ САТ КОМ, че ПТП-то, което е настъпило в района на кръговото движение близо до разклона за село Крумово, е само с материални щети, пострадали няма.
  • 230 хил. българи на и над 65 години могат да се ваксинират срещу сезонния грип безплатно, съобщават от Министерството на здравеопазването. Противогрипните ваксини за най-възрастните се осигуряват по линия на Националната програма за подобряване на профилактиката на сезонния грип.
  • Консултации за плоскостъпие организира Медицинският център по рехабилитация и спортна медицина в Пловдив за периода 28, 29 и 30 септември.
  • Над 70 стари електроуреди бяха събрани още в първите часове от началото на акцията за излязла от употреба техника, която се проведе днес в Асеновград.
  • Асеновград се включва в Световния ден на ходенето. На 3 октомври любителите на пешеходния туризъм могат да участват в инициативата, като стигнат до Асенова крепост, ходейки. За включилите се входът към Националния паметник на културата ще е безплатен.
  • Разпъване на палатка, ориентиране с карта и компас и спазване на правила за безопасност в планината – всичко това ще научат децата, които се включат в третото издание на „Училище сред природата” през уикенда. То ще се проведе край Горноводенския манастир.
  • 46 каратеки от Българска Карате Киокушин Федерация ще вземат участие на Европейското първенство в Полша,  което ще се проведе на 24 и 25 септември в град Швиноуйшче, Полша. На престижното състезание в Националния отбор участват и трима асеновградчани от Спортен клуб „Оками дожо” с треньори Веселина Чирпанлиева и Петко Чирпанлиев.
- Advertisment -

Must Read

Започна новата учебна година в неделното училище „Благонравие“

През 2022 г. в храм „Св. Атанасий“ в Асеновград отвори врати неделното училище по вероучение „Благонравие“.  Новата учебна година в училището бе открита тържествено...