Заповед на кмета на община Асеновград, д-р Христо Грудев, която определя границите и графиците на сметосъбиране и сметоизвозване на гражданите /физически и юридически лица/ за 2021 г., публикува Общината на своя сайт.

Сметосъбирането в рамките на Асеновград и кварталите Долни и Горни Воден, заедно с урбанизираните територии, ще се извършва във вече утвърдения график от обслужващата фирма. Имотите на собственици, декларирали в Отдел „Местни приходи“ в Общината, че не ползват имота/парцела и не формират отпадък, няма да се обслужват.

В заповедта на кмета е определена и честотата на сметоизвозване от имотите в индустриалната част на града на юридически лица и еднолични търговци, като тя се извършва според направените заявки и повикване. Честотата на извършване на дейностите по сметосъбиране и извозване се посочва в подадената данъчна декларация по чл. 17 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на права и услуги на територията на община Асеновград.

Честотата на обслужване по селата пък се определя съобразно финансовия ресурс от такса за битови отпадъци за съответните населени места и по предложението на кметовете и кметските наместници. При постъпило ново предложение до края на тази година от кметовете или наместниците, графикът за сметосъбирането ще бъде променен, като съответно бъде уведомена писмено обслужващата фирма.

Ето и графиците за извозване на битовия отпадък по селата към момента: