Направата на актуални модни прически демонстрираха днес ученици от асеновградската Професионална гимназия „Патриарх Евтимий“. Дванайсетокласници от професионално направление „Фризьор“ показаха завидни умения, включвайки се в тематично състезание в учебното заведение. Надпреварата е част от 5-дневната програма по повод 130 години от създаването на сградата на асеновградската гимназия.
Учениците бяха разделени в два кабинета, а моделите, които се сдобиха с нови прически,  също са част от възпитаниците на школото, тъй като, заради противоепидемичните мерки, нямаше как да бъдат поканени гости, каквато бе практиката при предишни години.

Професионалната гимназия е една от малкото, които сами осигуряват всички необходими консумативи за практическата работа на учениците. Съвсем скоро са закупени и нови такива, коментира директорът на училището Ели Аврионова.

А конкурсът предполага и получаване на награди. Кой от включилите се в него, ще бъде отличен, ще стане ясно утре. Тогава ще бъдат наградени и победителите в състезанието за изработване на маски, което се проведе вчера в училището. Последният ден от честването в учебното заведение е петък и за тогава също има планирано мероприятие – – бивши възпитаници на гимназията ще я посетят и ще разкажат на учениците как са се реализирали в професионален план.