Ремонт на пътя към Лясково
Ремонт на пътя към Лясково

Община Асеновград информира, че от понеделник, 8-ми ноември, ще бъде затруднено движението по пътя Яврово – Лясково – Добралък, в участъка над Асеновата крепост.

Причина за това е извършването на ремонтни дейности по двете подпорни стени под пътното платно, на което са се образували пропадания.

Както ТВ САТ КОМ припомни неотдавна, още преди години на проблемното място бяха поставени подобни подпорни стени.

Участъкът се намира малко над самата крепост, по пътя за с. Лясково, и към момента е оградено с предпазни и предупредителни знаци. Местата, където има новообразували се дупки, са две, в непосредствена близост едно до друго.

След направен оглед от експерти, са изготвени експертиза и проект за аварийно укрепване в двата компрометирани участъка, информират от общинска администрация.

Избрана е вече фирма изпълнител, която трябва да реализира проекта за 25 дни, като целта е да се изпревари настъпването на зимния сезон и недопускане на допълнителни щети върху платното за движение, допълват от Общината. Ще бъде осигурено и безпрепятственото и безопасно преминаване по пътя.

Апелът към гражданите, преминаващи през ремонтирания участък, да бъдат бдителни, внимателни и толерантни, за да бъдат избегнати нежелани инциденти и ситуации.