15.7 C
Асеновград
понеделник, 30 септември, 2024

Дневник 24.11.2021

-

  • Днес ден на национален траур в България и Северна Македония. Причината са жертвите на двете трагедии – на пожара в дом за възрастни в село Рояк и на тежката катастрофа на автобус на АМ „Струма“.
  • Телефонна линия, на която гражданите ще могат да получат информация ваксинацията срещу COVID-19 откриха от здравното министерство.
  • „Цената за престой на моторни превозни средства на общински паркинги не е намалявана или увеличавана от 2012 г., когато е създадена Дейност „Инспекторат паркинги и гаражи“. Това заявяват от самата дейност по повод наше питане, свързано с таксите на определени паркинги в Асеновград и намалената там цена за час престой през последните няколко дни.
  • Укрепването на двата пропаднали участъка над Асенова крепост е към края си. Предстои затваряне на едното платно за движение в обсега на ремонтните дейности.
  • Община Асеновград е готова за зимата. Осигурено е необходимото количество сол и пясък, а при необходимост ще се закупят допълнителни количества, казват от там.
  • С решение на ОбС Асеновград, от днес анестезиологът д-р Мария Даракчиева заема временно длъжността управител на МБАЛ Асеновград и на МЦ 1 Асеновград. Това приеха на днешното си заседание асеновградските съветници. Преди това ОбС, като принципал на лечебното заведение, освободи от заеманите длъжности д-р Иван Червенков, който влиза като депутат в 47-то Народно събрание.
  • 1 460 e общият брой безработни , регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” – Асеновград в края на месец октомври. Справката включва безработни от общините Асеновград и Лъки. От Асеновград регистрираните са 1423–ма, от Лъки са 37.
  • На 24 ноември църквата почита Света Екатерина. Единственият параклис в Асеновград, който носи името на светицата, се намира в храма „Свети Георги” Метошки. Архиерейският наместник отец Йордан Георгиев отслужи празнична литургия.
  • Асеновградският Спортен клуб „Хамон“ представи България на Европейското първенство по карате шинкиокушин, което се проведе в Орадя, Румъния.
  • С две победи се завърнаха 16-годишните момичета от Баскетболен клуб „Асеновец 2005“ от турнир в София. Те надделяха над едни от елитните столични отбори – Шампион и Левски.
- Advertisment -

Must Read

Започна новата учебна година в неделното училище „Благонравие“

През 2022 г. в храм „Св. Атанасий“ в Асеновград отвори врати неделното училище по вероучение „Благонравие“.  Новата учебна година в училището бе открита тържествено...