11.7 C
Асеновград
понеделник, 30 септември, 2024

Дневник 22.02.2022

-

  • Ефективен протест на специалистите от музеите, галериите и библиотеките се проведе днес в цялата страна. Към него се включи и асеновградският Исторически музей, който затвори врати за час за посетители. Културните институции настояват за 50% увеличение на субсидията им, а не 5%, както е заложено в бюджета за 2022 г. Ако исканията на работещите в сектора не бъдат чути, те са готови на нов, ефективен протест на 3 март.
  • Водопроводът до Мулдавския манастир „Св. Петка“ вече е завършен, изградена е и помпена станция. Има още дейности обаче едва след които в светата обител ще има вода. Междувременно тук се работи усилено и по ремонта на църквата и опожареното преди години северно крило.
  • Община Асеновград обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и ремонт на уличното и парково осветление, светофарните уредби и бариери на територията на община Асеновград.
  • Над 180 са свободните работни места в Асеновград през настоящата седмица.
  • Ученици от Асеновград четоха щафетно „Под игото“. Инициативата е на Община Асеновград, по повод годишнината от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски.
  • Две победи и една загуба реализираха общо двата отбора на БК „Асеновец 2005“ във възрастова група до 12 години през уикенда. Идната неделя асеновградчани ще са домакини на турнир, който бе отложен в началото на февруари.
- Advertisment -

Must Read

14-годишните от БК „Асеновец“ стартират сезона с победа

След един наистина спиращ дъха мач, 14-годишните момичета от БК "Асеновец 2005" успяха да запишат победа на старта на новия сезон. В първия си...