20.7 C
Асеновград
неделя, 29 септември, 2024

Дневник 13.12.2022

-

  •  Водоподаването в Асеновград ще бъде нарушено през утрешния ден. Причината е планиран ремонт, изразяващ се в подмяна на спирателни кранове на помпена станция Лаково.  Очаква се да няма вода в целия град в рамките на работния ден.
  •  За няколко часа утре се преустановява движението на всички моторни превозни средства (МПС) в едното платно по част от улица „Цар Иван Асен II“. Причината са ремонтните дейности на надлеза в близост до центъра.
  •  Катастрофа с две жертви и тежко пострадал възникна снощи на главен път Пловдив-Хасково. В сблъсъка, на около 4 км след изхода на Пловдив, са участвали три автомобила. Сигналът е получен на тел. 112 малко след 21 ч. Загинал е 31-годишният водач на таксиметровия автомобил и пътник. В тежко състояние в болница е транспортиран 45-годишнен шофьор на една от другите коли. Поради влошената метеорологична обстановка снощи, огледът продължи и тази сутрин. Предстои да бъдат изяснени причините и обстоятелствата, довели до пътния инцидент.
  •  Арт работилница за изработване на традиционна българска сурвачка се проведе в Градска Библиотека“ Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Инициативата беше отворена за всеки, които имаше желание да се включи.
  •  Коледа наближава, а с нея и времето, в което избираме подаръци за семейство и приятели. Но освен какво е най-подходящо за тях е хубаво да помислим и за опаковането, което също допринася за приятната изненада при поднасянето на подаръка.
  •  Серия от концерти стартират в Асеновград от утре. Те са част от Коледната програма в града и са в изпълнение на местни състави, ученици и детски градини.
  •  В края на работната седмица – в петък, изтича крайният срок, в който децата могат да се включат в конкурса на Български пощи „Най красиво писмо до Дядо Коледа“. Ние посетихме пощенската станция в Асеновград, за да проверим изпращат ли децата от града писма до добрия старец и какво искат за Коледа.
  •  Коледна работилница под надслов „Елхичка – звездичка“ събра деца от Ваканция в библиотеката и центъра за деца с увреждания в Асеновград. Те заедно твориха коледни красоти и се забавляваха.
  •  Съвместна коледна  изложба на 21 художници беше открита снощи в Градската библиотека.
- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...