28.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 19.12.2022

-

  •  „Пораженията по могилата в Долнослав вече са факт, тръбите са положени и едва ли проектът за по-добро водоснабдяване на населението в района ще спре. Но тече проверка, която да установи, кой е пропуснал да уведоми Министерството на културата, че там ще се извършва изкопи и ще се полагат тръби“. Това каза за зрителите на ТВ САТ КОМ,  Елена Божинова, уредник в Регионален Археологически музей в Пловдив. За какво още разговаряхме с нея.
  • Десетки ентусиасти се включиха в Коледния крос в Асеновград. Той се проведе в изминалата съботна сутрин и въпреки, че не бе особено топло, от централния площад в града стартираха малки и големи любители на бягането.
  • Благотворителният базар на Общинския младежки съвет се разпродаде за ден. Той е част от акцията „Ако имаш – дай, ако нямаш – вземи си“ за осигуряване на продукти за празничната трапеза на хора в нужда и бе разположен на центъра на Асеновград.
  • Ученици и родители от ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград,  проведоха кампания в помощ на дечицата от комплекса за социални услуги “Гергана“ в с. Нареченски бани.
  • Празничен концерт на Фолклорна формация „Карлък“ бе изнесен в Градската библиотека. Той е част от Коледно-новогодишната програма на Асеновград.
  • Концерт под надслов „Ой, Коледо“, посветен на предстоящия светъл празник, представиха от Центъра за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски“.
- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...