25.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 13.02.2023

-

  •  Част от Асеновград днес отново бе без вода.
  •  Работна среща във връзка с изграждането на градска железница в Пловдив се проведе днес в Областна администрация. На срещата присъстваха вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, областният управител Ангел Стоев, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов, както и представители на местната власт.
  •  Служители на отдел „Икономическа полиция“ в ОДМВР-Пловдив иззеха около 15 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки. По първоначални данни стоките били предлагани за продажба чрез интернет сайт на потребители от България, Англия и страни от Европейския съюз. По образуваното досъдебно производство с полицейска заповед са задържани управителите на фирмата – нарушител: двама мъже, чужди граждани. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.
  •  Днес от името на Община Асеновград, заместник-кметът инж. Петър Петров връчи цветя и подаръци на майката на първото бебе за 2023 г.
  •  Днешният ден, 13-ти февруари, по инициатива на „Юнеско“ е приет в цял свят като Деня на радиото. Причината да се чества днес е, че през 1946 г. за първи път „гласът“ на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН. Възникването на радиото е резултат от работата на много хора. В днешно време, въпреки напредъкът на телевизията и на интернет медиите,  радиото не само не запада, а продължава да се развива и да е част от ежедневието на хората по света.
  •  В Избеглии зарязаха лозята, проведоха конкурси за най-добро домашно вино, ракия и мед. Центъра на селото се огласи от народно веселие. По този начин жителите и гостите на Избеглии почетоха  Св. Трифон и Св. Харалампий.
  •  14-ти февруари е дата, на която отбелязваме три празника. Освен Св. Валентин, денят на лозаря по стар стил – Трифон Зарезан, утре е успение на Свети Кирил Славянобългърски. Защо този ден е обявен и за ден на Археолога ни разказа директорът на Историческия музей в Асеновград – Иван Дуков
  •  Съюзът на предприемачите в Асеновград проведе собствен конкурс за най-добро домашно вино.
- Advertisment -

Must Read

Старт на първенството за БК „Асеновец 2005“

След лятната почивка, която всъщност бе почивка от мачове, но не и от тренировки, момичетата на БК „Асеновец 2005“ започват новия сезон с огромно...