12.7 C
Асеновград
събота, 28 септември, 2024

Дневник 11.04.2023

-

  •  Районна прокуратура Пловдив осъди на две години лишаване от свобода 46-годишен мъж от град Пловдив. Той е признат за виновен за упражняване на домашно насилие, закана за убийство и хулиганство.
  •  В рамките на планираните мерки за пресичане на престъпления с акцизни стоки на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив, екипи на отдела предприемат проверка за незаконно съхранение на тютюневи изделия без български бандерол. При процесуално-следствени действия в гаражна клетка на подземен паркинг в квартал „Христо Смирненски“ са открити общо  над 240 хиляди къса контрабанди цигари от различни марки, без платен акциз. 61-годишният ползвател на помещението е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
  •  Мобилната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите” гостува на нашия град. Асеновградчани ще могат да я видят в Старинно училище „Св.Георги“.
  •  Музеят на авиацията в Крумово отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката със специална програма. Както всяка година, на този ден авиомузеят представя изложби и любопитна информация на своите посетители, за които винаги се подготвя и някаква изненада.
  •  Велики вторник е ден за поучения и последни нравствени наставления: господ Иисус Христос ни дава пример как да благотворим – не да даваме излишъка си за тази цел, а като бедната вдовица да отделим от последните си материални средства.
  •  На Велики четвъртък деца от населените места в община Асеновград ще боядисват яйца и ще изработват великденска украса.
  •  Футболен турнир, организиран от асеновградския клуб „Шипка Старс“, се провежда в рамките на 3 дни на спортното игрище на изхода на Асеновград. Турнирът стартира през вчерашния ден, а утре ще се изиграят последните срещи от него.
  •  Съвместен двудневен лагер се проведе в спортна зала „Асеновец“ с участието на борци и треньори от Щатите и от спортен клуб „Димитър Кумчев“- Асеновград. Лагерът започна в неделя и приключи през днешния ден. Той се оказа особено ползотворен относно обмяната на опит според включилите се в него.
- Advertisment -

Must Read

Пръскане срещу кърлежи в училища и детски градини

Есенна дезакаризация срещу кърлежи и бълхи се извършва на зелени площи на територията на община Асеновград. Дейностите по пръскането започнаха днес от сутрешните часове....