21.7 C
Асеновград
четвъртък, 2 май, 2024

Дневник 03.05.2023

-

  • На официална церемония в Градска библиотека „Паисии Хилендарски“ – Асеновград бяха наградени победителите в конкурса за детска рисунка „Вълшебният свят на книгите“.
  • Общински младежки съвет Асеновград продължава да организира благотворителни инициативи в името на здравето и човешкия живот. Каква ще бъде тази, която ще се проведе на 23 май.
  • На 6-ти май Българската православна църква чества паметта на Свети Георги Победоносец- мъченик на християнската вяра, покровител на военните. Този ден е обявен и за празник на Българската армия..
  • По повод големият християнски празник Гергьовден, в който също така честваме деня на храбростта и Българската армия, ще бъдат раздавани български трибагреници. Всеки, който желае да получи едно от 100-те безплатни знамена, ще може да го направи в събота 6-ти май от 10:00 часа пред сградата на Общинска администрация. А тези, които вече са се възползвали от предишните инициативи или сами са си закупили се призовават да окачат българският трибагреник на видно място. С този акт да се опитаме да възродим патриотичните традиции, родолюбието и националната гордост.
  • Все повече хора развиват инсулинова резистентност, но не го знаят! За повече информация относно това състояние, което неусетно за хората се превръща в диабет и води до влошаване на здравето, се обърнахме към ендокринолог. Ето какво каза по темата за зрителите на тв сат ком д-р Даниела Тютюнджиева.
  • В средно училилище „Св.Св Кирил и Методий“ се проведе репетиция за симулиран съдебен процес. .
  • Затворен е за движение на моторни превозни средства пътят до Хижа Здравец в отсечката между селата Белащица-Гълъбово! Причината е планирано асфалтиране на пътното платно, съобщават от фирмата изпълнител на ремонта. Ограничението е в сила от днес 3 май /сряда/ и ще продължи до 15 май/понеделник/ в часовете от 8:00 часа до 17:00 часа. Пътуващите могат да използват обходен маршрут през селата Марково – Гълъбово или да се предвижват през  Брестник-Куклен и Гълъбово.
  • Вече има обявена дата за детския футболен турнир Купа „Краси Костов“. След като миналата година турнирът събра в Асеновград младите надежди на родния футбол от цялата страна, сега се очаква в него да се включат повече от 60 отбора.
- Advertisment -

Must Read

За 17-ти месец международен шахфестивал „Първи уикенд”

Този уикенд за 17-ти пореден месец от 9:30 ч. в Централния клуб на пенсионера на бул. „Васил Априлов“ 100 в Пловдив ще се проведе...