Доброволно формирование „Асеневци“ увеличи своите членове с шестима. Така доброволците на Асеновград вече наброяват 36 души. Новите попълнения получиха своята екипировка през вчерашния ден и са готови да помагат при нужда, след като преминат предстоящите обучения.

Облекла, ботуши, предпазни средства за работа при задимена обстановка, каски, маски, челници… – това е само част от екипировката на един доброволец. Тя бе раздадена на новопостъпилите в Доброволно формирование „Асеневци“, с които екипът нарасна с още шестима. Така вече 36 души ще бъдат в готовност да се отзоват при необходимост при различни бедствия и да покажат, че доброволците са в помощ на институциите и най-вече в помощ на обществото. Сред новите попълнения в Доброволно формирование „Асеневци“ са Николай Ангелов и Иван Желязков, които споделиха с нас, че са избрали да станат доброволци, тъй като чувстват, че да  помагаш е дълг на всеки един от нас.

За доброволческата дейност през изминалия вече летен сезон и за приобщаването на новите членове към семейството на „Асеневци“, разговаряме с ръководителя на формированието Димитър Желязков. Той уточни, че аксимално допустимият брой в доброволно формирование, намиращо се в община с мащабите на нашата, е 40. Така че в „Асеневци“ все пак има място за още четирима доброволци. Но запълването на вакантните места може да продължи, след като приключи обучението на новопостъпилите. Желязков припомни, че асеновградските доброволци се включиха в овладяването на пожара край с. Добростан през това лято, както и че при другите големи пожари в района, като този на „40-те извора“, също имаха готовност да помагат, но тогава стихията бе овладяна от пожарникарите.

А ние можем да пожелаем на доброволците безпроблемна работа и колкото се може по малко повиквания на терен.