22.7 C
Асеновград
четвъртък, 19 септември, 2024

Дневник 16.09.2024

-

  • Днес с тържествена програма бе открита новата учебна година в цялата страна. Как премина събитието в училището с най-много първокласници в Община Асеновград – ОУ„Петко Каравелов“.
  • Всички учебни заведения в Асеновградско се бяха подготвили подобаващо за първия учебен ден – с много музика, песни, танци и стихове. Преподавателите посрещнаха своите ученици с топли усмивки, като децата им отвърнаха със същото.
  • Средно училище „Отец Паисий“ в Куклен започна новата учебна година с нов директор. Учебното заведение посрещна повече първокласници, в сравнение с предходни години. .
  • През изминалата  събота православните християни честваха празника Въздвижение на Светия кръст Господен, познат като Кръстовден.
  • На Кръстовден отец Йордан Георгиев, архиерейски наместник на Асеновградска духовна околия отправи молитва за успешна учебна година на учениците.
  • С хубава музика и изпълнения от сцената на централния площад, Асеновград подкрепи идеята „За чиста природа и устойчиво утре“. Това бе и самото име на концерта, който се проведе през изминалата събота на центъра на града, с цел да се даде гласност на кампанията за подмяна на печките на твърдо гориво с техни алтернативи, щадящи природата.
  • Двудневен благотворителен фестивал се проведе през уикенда на Гребната база в Пловдив. Благородната инициатива „Нощ на ангелите“ се превърна в традиционна за областния град през последните години, но за първи път тя бе толкова мащабна и с такава богата програма.
  • Асеновградчани ще могат да се насладят на редица мероприятия, част от Есенните празници на изкуствата 2024. Тази година те ще са посветени на 90-тата годишнина от преименуването на града от Станимака на Асеновград.
- Advertisment -

Must Read

Над 230 хил.лв. събраха на благотворителния фестивал „Нощ на ангелите“

231 672 лв. – това е равносметката от проведената благотворителна инициатива на фондация „Нощ на ангелите“, чиято цел е да подпомага различни каузи. Тази...