Дадоха официален старт на ремонта на помощното игрище на стадион „Шипка“. Символичният ритуал по чупене на шампанското бе извършен от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и представители на БФС, тъй като обновлението ще стане факт по програмата „Хеттрик V“ на футболния съюз. 

Оживено бе вчера около обяд на стадион „Шипка“. Представители на Общината, на спортни клубове от града, на Българския футболен съюз и разбира се на ФК „Асеновец“ пристигнаха на помощното игрище към стадиона, за да бъде даден официален старт на така дългоочакваното обновление тук. Стойността на ремонта е близо 1 млн. лв., като се извършва по програма „Хеттрик V“ на БФС. В страната вече са направени няколко подобни игрища, а това ще е третото в Пловдивско, след като бяха реализирани проекти в Карлово и в с. Труд, заяви Огнян Златков – председател на Зонален съвет на БФС – Пловдив. Той уточни, че теренът ще бъде с размери 64м./44м., ще е изцяло ограден от няколкометрова мрежа, ще бъде поставено ново осветление и доставена най-висококачествена тревна настилка от Холандия.

При благоприятни климатични условия до края на годината помощното игрище вече трябва да е с нов облик. Символичното начало на ремонтните дейности бе дадено от кмета на града д-р Христо Грудев, заедно с представители на БФС.

Тук присъства изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който получи плакет от Общината, връчен му лично от кмета д-р Грудев. На стадиона гостува и Андрей Петров, който поема функциите на изпълнителен директор на БФС съвсем скоро и затова бе поздравен от кмета.

А най-доволни от старта на ремонта, разбира се, са треньорите и футболистите от детско-юношеската школа на ФК „Асеновец“. Техният тренировъчен процес ще се наруши, докато текат ремонтните дейности, но въпреки това, те не скриха своето удовлетворение от факта, че обновлението, което чакат токова дълго време, най-накрая ще стане факт.