16.7 C
Асеновград
петък, 11 октомври, 2024

Дневник 10.10.2024

-

  •  Над 75 килограма наркотични вещества са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция „Национална сигурност“. Задържани са двама мъже. Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство.
  •  Катастрофа възникна тази сутрин в зоната на Т-образно кръстовище между Коматевско шосе и ул. Остромила в Пловдив. При неизяснени за сега обстоятелства 16-годишен велосипедист е бил ударен от товарен автомобил. Момчето е отведено в болница за прегледи. На място са полицейски служители подпомагаха затруднения трафик. Пробите за алкохол на шофьора на камиона и на велосипедиста са отрицателни.
  •  Жена бе осъдена на 1 година условно за длъжностно присвояване на близо 145 хил.лв. от банкова институция. Служителката подменяла 100-левови банкноти със зелени хартиени листчета.
  •  На официален брифинг, с участието на изпълнителния директор на летище Пловдив  – Дойчин Ангелов, беше обявена нова линия за пътуване, както и бъдещите възможности за развитие на въздушния трафик в региона.
  •  Над 80 деца и ученици се включиха в Лятната ваканционна програма на Центъра за подкрепа за личностно развитие “Васил Левски“. За поредна година през лятото в центъра се провеждаха занимания по фолклорни танци, народно пеене, английски език, китара, гайда и авиомоделизъм.
  •  От Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив решиха да внесат яснота по въпроса относно пунктовете за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в областния град.
  •  Предстоят приеми на заявления по интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.
  •  ФК „Асеновец“ претърпя загуба на стадион „Шипка“. Асеновградският тим не успя да надделее над гостите от Ямбол, които с един гол във вратата „откраднаха“ трите точки и вече са на крачка от лидера в групата – Черноморец (Бургас).
- Advertisment -

Must Read

Касиерка на банка присвои 145 хил.лв., подменила ги с хартийки

Районен съд-Пловдив наложи наказание от 1 година лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от 3 години, на 51-годишна жена, присвоила значителна сума пари,...